Raivoisa talvisää
Kanjonissa on arvaamattomat sääolosuhteet. Molempien pelaajien vuoron alussa heitetään 2d6 ja valitaan ilmastotaulukosta vallitseva sää. Säätila on voimassa sen pelaajan vuoron ajan.

2. Raivoisa lumimyrsky. Mikään ei voi liikkua tai ampua tällä vuorolla. Taistelut käydään normaalisti, mutta kakki yksiköt, jotka pakenevat lähitaistelusta tuhoutuvat automaattisesti.
3. Sokaiseva lumisade. Kaikkien yksiköiden, jotka haluavat liikkua tai rynnäköidä on läpäistävä Ld testi. Jos yksikkö epäonnistuu testin liikkuu se epämääräiseen suuntaan ”scatter”-nopan nuolien mukaisesti täyden liikkeensä verran. Ld testin läpäisseet voivat liikkua normaalisti. Huomioitavaa on, että testi heitetään yksikölle vasta sen jälkeen kun on ilmoittanut rynnäköimisestä tai liikkumisesta.
4. Jääpuikkosade. Suuria jääpuikkoja sataa taivaalta. Jokaiselle pöydällä olevalle yksikölle heitetään 1d6 (myös mammutille). Ykkösellä yksikkö ottaa 1d6 voima 4 osumaa. Mammuttiin osuessa se liikkuu (mammutti voi liikkua tällöin kaksi kertaa pelaajan vuorolla, koska se liikkuu myös pakollisten liikkeiden aikana).
5. Purevan kylmä. Lämpötila putoaa niin nopeasti, että 1d6 4+ tuloksella yksiköt kärsivät -1 WS ja -1 BS käsien jäätyessä. Jokaiselle yksikölle ja yksin liikkuvalle hahmolle heitetään erikseen.
6. Lumipuuska. Lunta tulee tuutin täydeltä ja näkyvyys heikkenee. Yksiköiden näkyvyys on rajoitettu 12 tuumaan ampuessa, ja rynnäköidessä.
7 – 8. Kylmän kangistama. Ulvova tuuli, lumipyry ja outo taivas heikentävät joukkojen moraalia. Jokainen yksikkö, joka haluaa liikkua, rynnäköidä tai ampua joutuu heittämään ensin Ld testin. Epäonnistuessaan yksiköt värjöttelevät paikallaan peläten, että taivas putoaa heidän niskaansa. Yksiköt, joilla on immuniteetti psykologialle eivät välitä mokomasta luonnon ilmiöstä.
9. Aseiden toimintahäiriö. Kylmät vetiset pilvet, sekä suuri ilman kosteus estävät ruutiaseiden käytön tällä vuorolla.
10. Suuret tuulenpuuskat. Heitä ”scatter”-noppaa selvittääksesi tuulen suunnan. Kaikki ohjusampuminen, joka menee tuulen kanssa samaan suuntaan (90 asteen kulman sisällä – sama kuin normaali rynnäköimis suunta) voivat lisätä 50% aseiden kantamaan. Kaikki muu ammunta on -1 osumiseen.
11. Hetkellinen tyyni. Horisontissa aurinko välkehtii pilvien lomassa eikä myrskyistä ole tietoakaan. Ei vaikutusta.
12. Lumikinokset. Heitä noppaa jokaiselle neljännekselle pelialueella ja tuloksella 4+ se on lumi kinosten peitossa. Kinokset pysyvät paikallaan pelin loppuun asti. Lumikinoksissa voi marssia, mutta ne puolittavat liikkeen. Kinokset antavat heikon suojan ammuntaa vastaan (-1 osumiseen). Kinokset puolittavat liikkeen kaikilta yksiköiltä ja yksittäisiltä hahmoilta. Niillä ei ole vaikutusta lentäviin yksiköihin.

Sanatkin jäätyvät suuhun
Ilma on niin kylmä ja tuulinen, että se vaikeuttaa jopa loihtimista. Aina kun pelaaja heittää 2d6 yllä olevan Raivoisan talvisään takia, lasketaan kaikki tuossa heitetyt ykköset mukaan miscast-tarkistuksen ykkösiksi kun heitetään loitsujen onnistumisia. Ne eivät siis lisää loitsuheiton tulosta, mutta jos esim. heitit 5 ja 1 Raivoisan talvisään heitossa, vaikuttaa se kaikkiin vuoron loihtimisiisi niin, että sinulla on jo yksi miscastin noppaluku ykkönen heitetty pohjille. Jos heitit 1 ja 1 eli Raivoisa lumimyrsky, voit yhä kyllä loihtia, mutta niissä on jo 2 ykköstä eli varma miscast tulossa.

Voiton avaimet

Ellei toinen osapuoli luovuta, käytetään taistelussa voittopistetaulukon ohjeita seuraavin poikkeuksin. Taistelun objektiivista (Mammutti) saa 600 pistettä se armeija jolla on yksikkö enintään 8” päässä mammutista ja jonka yksikön voima on 5 tai suurempi pelin loputtua. Yksikkö ei saa olla lähitaistelussa. Jos molemmilla on yksiköitä mammutin lähellä, lähinnä mammuttia oleva yksikkö saa pisteet. Yksiköiden ollessa yhtä lähellä suuremman yksikkövoiman omaava yksikkö saa pisteet. Kaikissa muissa tapauksissa kumpikaan ei saa pisteitä. Mammuttia vastaan ei voi hyökätä koska se on tarkoitus ottaa kiinni elävänä. Alueista ei saa pisteitä koska ne eivät kiinnosta ketään.

 

 

 

Edellinen sivu