Warhammer Fantasy Battle:
Neljä ratsastajaa
Troll
Countryn itärajalla pieni Rivermouthin kylä on joutunut ennenkokemattoman uhan kohteeksi. Idästä, Maailmanreunan vuorten takaa, on tullut neljä ratsain kulkevaa olentoa, jotka tuhoavat, ryöstävät ja tappavat kaiken eteensä osuvan. Jos nuo jättiläismäiset ryövärit pääsevät kylään saakka, se on koko kylän loppu. Kansoja ympäri Troll Countryn on hälyytetty apuun, mutta valitettavasti myös noita tuomiopäivän ratsastajia pakenevia armeijoita on tullut vastaan heidän edellään.
Erilaisia armeijoita törmäilee tässä kaaoksessa toisiinsa ja jokapuolella käydään turhaa ja merkityksetöntä verenvuodatusta. Samalla jonkun pitäisi myös pelastaa Rivermouth...
Joensuu Fanatic pääsivu ja ilmoittautumisohjeet
Ilmoittautumislista
Armeijalistat
Kun saavut turnaukseen sinulla tulee olla mukanasi selkeä ja luettava armeijalista. Sen tulee sisältää kaikki miniatyyrit armeijassasi sekä niiden pistehinta ja varusteet hintoineen. Pistä myös oma nimesi ja puhelinnumerosi armeijalistaasi. Tuomarit eivät kerää listoja, mutta saattavat suorittaa pistotarkastuksia.
Muista tarkistaa, ettei armeijalistasi sisällä laittomuuksia ja sisältää täsmälleen käyttämäsi armeijan. Mahdolliset laittomuudet johtavat pisteiden menetyksiin ja törkeät sääntörikkeet tuomitaan tappioiksi (ts. laittomalla listalla on mahdotonta voittaa turnausta). Turnaus pelataan 2000 pisteen armeijoilla, joka tarkoittaa että armeijassasi saa olla miniatyyrejä 2000 pisteen edestä tai vähemmän, muttei yhtään enempää!
Armeijan rajoitukset
Armeijoita koskevat oman armeijakirjan rajoitukset ja vain tässä sääntöpaketissa mainitut armeijat ovat sallittuja turnauksessa. Kaikki armeijat, joille ei ole vielä ilmestynyt armeijakirjoja käyttävät uusimpia White Dwarffeissa tai Annualeissa ilmestyneitä sääntöjä tai Ravening Hordes listaa. Lisäksi seuraavat asiat tulee huomioida:
- Armeijan ei ole pakko olla kokonaan maalattu, mutta miniatyyrien tulee kuitenkin olla kasattuja.
- Yksiköiden ei tarvitse olla täysin kuvaavia. Tällaisissa tapauksissa pelaajan tulee kuitenkin kertoa vastustajalle ennen pelin alkua mitä varusteita yksiköllä on (taikaesineitä, fanaatikkojen määrää, assassinien piilopaikkoja yms. ei tietenkään tarvitse paljastaa).
- Vielä julkaisemattomia miniatyyrejä saa kuvata konvertoiduilla miniatyyreillä.
- Armeija ei saa sisältää yli kolmea samaa Core-valintaa, yli kahta samaa Special-valintaa eikä yli yhtä samaa Rare-valintaa
- Armeijan kaikkia Hero-valintoja ei saa käyttää maageihin (jos annat hahmolle varusteen, joka tekee hänestä maagin, lasketaan hahmo maagiksi, Tomb Kingiä ja Tomb Princeä ei kuitenkaan lasketa maageiksi).
- Armeija saa sisältää korkeintaan 3 lentävää tai leijuvaa yksikköä/hahmoa (fly, float).
- Special Characterien käyttö ei ole sallittua.
- Turnauksessa pelataan uusituilla taikalistoilla (Trial).
- Regiments of Renown-yksiköt ovat sallittuja Dogs of War armeijoissa. Muut armeijat eivät saa käyttää näitä yksiköitä.
- Empiren Steam Tank ei ole sallittu.
- Turnauksen FAQ
löytyy Puolenkuun Pelien foorumilta
Sallitut armeijat
Empire
Middenland Army (Storm of Chaos)
Cult of Ulric (Annual 2004)
Orcs & Goblins
Grimgor’s ‘Ardboyz (Storm of Chaos)
Bretonnia
Errantry War Army (Storm of Chaos)
Hordes of Chaos
Beasts of Chaos
Archaon’s Horde (Storm of Chaos)
Daemonic Legion (Storm of Chaos)
Lizardmen (myös Southlands–lista on sallittu)
Dwarfs
Slayer Army (Storm of Chaos)
Chaos Dwarfs (Ravening Hordes)
High Elves
Sea Patrol (Storm of Chaos)
Wood Elves (Annual 2004)
Dark Elves
Dark Elves: Garrison Army (Annual 2004)
Cult of Slaanesh (Storm of Chaos)
Vampire Counts
Army of Sylvania (Storm of Chaos)
Skaven
Clan Eshin Army (Storm of Chaos)
Tomb Kings
Ogre Kingdoms
Dogs of War (Annual 2004)
Skenaariot
Turnauksessa pelataan viisi eri skenaariota. Ensimmäisellä kierroksella peliparit arvotaan ja sitä seuraavilla kierroksilla peliparit määräytyvät pelipisteiden mukaan kuitenkin niin, että samaa vastustajaa vastaan ei pelata useampaa kertaa.
Tässä turnauksessa käytetään hieman muokattua Victory Points-taulukkoa:
Voittopisteet (Victory Points) |
Jokainen vihollisen yksikkö, joka on lyöty, pakenemassa tai poistunut pöydältä on hyväksesi pistearvonsa arvoinen voittopisteissä. Itsenäiset hahmot (independent character) , sekä hirviöt, joilla hahmot mahdollisesti ratsastavat katsotaan tässä yhteydessä kaikki erillisiksi yksiköiksi. |
Pisteitä yksikön pistemäärän verran |
Saat puolet yksikön arvosta voittopisteinä, jos vihollisen yksikkö on menettänyt yli puolet yksikön miniatyyreistä - hahmojen, sotavaunujen (chariot) tai hirviöiden ollessa kyseessä, jos yksikkö on menettänyt yli puolet alkuperäisistä kestopisteistään (wounds). |
Puolet yksikön pistearvosta |
Kontrolloit vastustajaasi enemmän taistelukentän neljänneksiä. Kontrollointi edellyttää, että neljänneksellä on vähintään yksi yksikkösi, jolla on unit strenght 5 tai enemmän eikä sitä ole ajettu pakosalle ja vastustaja ei saa pystyä täyttämään samaa ehtoa. |
+100 |
Vihollisen kenraali on lyöty, pakenemassa tai poistunut pöydältä. |
+100 pistettä (lyödyn yksikön pisteiden lisäksi) |
Armeija on vienyt vastustajaa enemmän toisen standardeja pelin aikana . |
+100 pistettä |
Vihollisen Battle Standard on hallussasi pelin lopussa. |
+50 pistettä |
Skenaario I Ennakoitu yhteenotto
Warhammer sääntökirjan skenaario Pitched Battle sivulta 199.
Ei objektiivia ja voittopisteet lasketaan normaalin tapaan käyttäen hyväksi yllä olevaa taulukkoa.
|
Skenaario II Taistelukentän valtaus
Molemmat armeijat pyrkivät saamaan taistelukentän hallintaansa.
Alkuasettelu ja aloittajan määrittäminen samaan tapaan kuin Warhammer sääntökirjan skenaario Pitched Battle sivulta 199.
Puolen valinnan jälkeen, mutta ennen yksiköiden asettelua heitetään noppaa. Isomman silmäluvun saanut saa valita ensin kumman oman ryhmittymisalueensa neljänneksistä ottaa kotikentäkseen. Siihen nähden kulmittain oleva neljännes on vastapelaajan kotikenttä.
Taistelun jälkeen lasketaan voittopisteet yllä olevasta taulukosta seuraavin muutoksin.
Taistelukentän neljännesten kontrolloimisesta ei saa pisteitä. Sen sijaan neljänneksien valloitus katsotaan seuraavasti: Omasta kotikentästä saa 2 pistettä ja vastustajan kotikentästä 8 pistettä. Oman kotikentän viereisestä alueesta saa 4 pistettä ja vastustajan kotikentän viereisestä alueesta saa 6 pistettä. Jos molemmat pitävät neljännestä hallussaan, he saavat siitä puolet niistä pisteistä, paljonko arvoinen se itselle on. Esim. Oma kotipesä 2 eli puolet 1, mutta vastustajalle 8 eli 4. Se kumpi saa kaiken kaikkiaan enemmän pisteitä alueista saa siirtää pisteytystaulukon tulosta yhdellä rivillä haluamaansa suuntaan. Esim. 17-3 voitto 20-0 voitoksi tai 7-13 tappio tasapeliksi.
|
Skenaario III Heikkenevä magiakenttä
Taistelukentän päällä on magiakenttään vaikuttava myrsky, joka vaikeuttaa maagien toimintaa.
Asettelut tehdään kuten Warhammer sääntökirjan skenaariossa Pitched Battle sivulta 199, seuraavin muutoksin: Oma ryhmittymisalue on jaettu kuvan tavoin halkaisijansa kohdalta kahtia. Se pelaajista, joka ei saanut valita pelipuolta, valitsee kummin päin ryhmittymisalueet halkaistaan (map 1 tai map 2). Muutoin asettelu on kuten Pitched Battlessa.
Ei objektiivia ja voittopisteet lasketaan normaalin tapaan käyttäen hyväksi yllä olevaa taulukkoa.
Erikoissääntö: Heikkenevä magiakenttä
Joka loitsuvuorolla ensimmäinen loitsu toimii normaalisti. Toinen loitsu toimii muuten samoin, mutta nopat, joista tulee 6 poistetaan laskuista (irresistable force käy siis melko mahdottomaksi). Kolmannelta loitsultä poistetaan nopat, joiden tulos on 5 ja 6, neljänneltä loitsulta 4,5 ja 6 jne. Loitsiminen vaikeutuu vaikka yhtään loitsua ei olisi saatu vielä toimimaankaan.
Bound Itemsien power level on -1 ja ne kuluvat loppuun d6 heitolla 1, paitsi jos ne olisivat muutenkin kuluneet loppuun heitolla 1, niin ne kuluvat loppuun heitoilla 1 ja 2.
Tomb Kings armeijoille tämä vaikuttaa kuten drain magic. |
Skenaario IV Kaappaus
Kuten Warhammer sääntökirjan skenaario Pitched Battle sivulta 199, mutta tässä on lisänä kolme objektiivia, joita yritetään kaapata.
Kolme objektiivimerkkiä laitetaan pelilaudalle kuvan osoittamalla tavalla. Yksi keskelle ja kaksi keskilinjalle 12" reunoista. Se pelaaja, joka saa useamman objektiivimerkin itselleen saa pelin jälkeen siirtää pisteytystaulukon tulosta yhdellä rivillä haluamaansa suuntaan. Esim. 17-3 voitto 20-0 voitoksi tai 7-13 tappio tasapeliksi.
Objektiivimerkki on hallussa pelaajalla, jos hänellä on 3" päässä merkistä oma yksikkö, joka on kykenevä valtaamaan neljänneksen. Sama yksikkö ei kuitenkaan voi yhtaikaa vallata neljännestä, jos se pitää hallussaan objektiivimerkkiä (saa valita kumpaa pitää hallussaan). Jos molemmilla on yksikkö, yksiköitä 3" päässä merkistä, objektiivimerkki kuuluu sille kellä on sen luona suurempi unit strenght. Bannerit lasketaan tässä unit strenght 10 arvoisiksi.
Pelaajien on hyvä tuoda mukanaan noppia, tokeneita tms. esittämään objejktiivimerkkejä. Parhaat objektiivimerkit palkitaan. ;) |
Skenaario V Ennakoitu yhteenotto
Warhammer sääntökirjan skenaario Pitched Battle sivulta 199.
Ei objektiivia ja voittopisteet lasketaan normaalin tapaan käyttäen hyväksi yllä olevaa taulukkoa. |
Pisteytys
Turnauksen voittaa se pelaaja, joka saa eniten pisteitä alla olevista
kategorioista. Tasapelin sattuessa voittaja on se pelaaja kummalla on
enemmän pisteitä peleistä. Jos tilanne on vieläkin
tasan ratkaistaan voittaja reilu peli –pisteiden perusteella ja
tämänkin ollessa tasan arvalla.
Pelit (0-100 pistettä)
Jokaisen pelin jälkeen pelaajat tulevat kirjaamaan tuloksensa
informaatiotiskille.
Tarkemmat ohjeet pisteytyksestä:
Pisteiden erotus |
Voittajan pisteet |
Häviäjän pisteet |
0-399 |
10 |
10 |
400-799 |
13 |
7 |
800-1199 |
15 |
5 |
1200-1599 |
17 |
3 |
1600+ |
20 |
0 |
luovutus |
20 |
0 |
Reilu peli (0-5 pistettä)
Normaalisti vastustajan tulee saada 1 reilun pelin piste, mutta jos
vastustaja osoittaa todella epäurheilijamaista käytöstä,
voi pisteen jättää antamatta. Pisteet kirjataan informaatiotiskillä
samalla kun pelipisteetkin.
Maalaus (0-25 pistettä)
Pelaajat arvostelevat toistensa armeijat. Kumpikin antaa 0, 1, 2, 3,
4 tai 5 pistettä vastustajan armeijalle. Nolla tarkoittaa maalaamatonta
ja viisi täydellisen näköistä armeijaa. Pisteet
kirjataan informaatiotiskillä samalla kun pelipisteetkin.
Aikataulu
Turnaus alkaa lauantaina 28.5.2005 kello 12:00 ja etenee seuraavasti:
12:00 - 12:30 Ilmoittautuminen
13:00 - 15:30 Kierros I Ennakoitu yhteenotto
15:30 - 16:30 Tauko
16:30 - 19:00 Kierros II
19:00 - 19:30 Tauko
19:30 - 22:00 Kierros III
Messutapahtuma samoissa tiloissa on auki yleisölle kello 10-18 välisen ajan eli 1. tauon aikana on mahdollisuus tutustua tapahtumaan ja ruokailla. Otteluiden jälkeen halukkaat voivat majoittua lattiamajoituksessa paikanpäällä. Sunnuntaina 29.5.2005 jatketaan taas kello 10:00 alkaen seuraavasti:
10:30 - 13:00 Kierros IV
13:00 - 13:45 Tauko
13:45 - 16:15 Kierros V Ennakoitu yhteenotto
n. 16:45 Palkintojen jako ja kotiin
Turnauksen voittaja saa palkinnokseen neljä kappaletta Forge Worldin
uusia Orge Rhinox Cavalryn ratsastajia ratsuineen.